Манастирски ливади апартаменти


Манастирски ливади е един от най-новите и развиващи се квартали на гр. София. Намиращ се в непосредствена близост до парк Витоша, околовръстния път, бул. България и бул. Тодор Каблешков. Кварталът има лесен и удобен достъп до основни пътни артерии и градски транспорт (трамвайни, тролейбусни и автобусни спирки). На територията на Манастирски ливади са разположени търговски вериги като Била, Лидл, Мгазинъ 345, Комсед, Джъмбо, България мол и множество малки магазини, аптеки, заведения офиси на куриерски фирми и други, които създават удобство на живущите в района.

Манастирски ливади предизвиква голям интерес за все повече млади хора, млади семейства и инвеститори, които придобиват апартаменти с цел лично ползване или отдаването им под наем предвид на модерното и различно за града строителство.

Предвид на завишения интерес от купувачи на новопостроени апартаменти застрояването в Манастирски ливади предхожда уличната инфраструктура, осветление и озеленяване, които се осъществяват в последствие и не следват предварително планиране, което създава затруднения в придвижването измежду улиците на квартала. 

Малките жилищни комплекси разположени в района на Манастирски ливади се опитват да компенсират липсите на уредена инфраструктура, като създават допълнителни зелени площи и детски кътове, както и възможности за паркиране на автомобилите в подземни и надземни парко-места.

Архитектурата на новите жилищни сгради предоставя голям избор на интересуващите се от закупуването на апартаменти в зависимост от тяхното предпочитание било то едностаен, двустаен, тристаен, четиристаен или многостаен апартамент. Нещо повече, предвид на факта, че в района има много ново строителство, което не е завършено по-претенциозните биха могли да закупят два апартамента, които да обединят в едно и да поискат стените, които не са носещи да бъдат отстранени или изместени след допълнителни уговорки с инвеститора. 

В Манастирски ливади има както самостоятелни жилищни сгради така и такива, които са в затворени жилищни комплекси от една сграда с няколко входа до няколко сгради обособени в комплекс със собствени зелени площи, детски площадки и детски кътове.

Детски градини, които обслужват кв. Манастирски ливади

Пролет – Частна детска градина

Адрес: ж.к. „Манастирски ливади“, ул. „Майор П.Павлов“, комплекс „Бриз Юг” 
Тип детска градина: ЦДГ София, Ясли (яслена група): Не

Рам Зам център

Адрес: Манастирски ливади-запад; ул. Пирин 73, Тип детска градина: Полудневна и ЦДГ София, Ясли (яслена група): Не

Звезди – детска занималня

Адрес: Манастирски ливади Изток, бл 12, комплекс Жоди, Тип детска градина: Полудневна и ЦДГ София, Ясли (яслена група): Не

Витоша – частна детска градина

Адрес: кв. Манастирски ливади – Изток, ул. 413, N 21 Тип детска градина: Полудневна и ЦДГ София, Ясли (яслена група): Не 

ЧДГ „Пролет“ 

Адрес: град София, район Триадица, кв. Манастирски ливади, ул. „Майор Павел Павлов“ 6, Телефон: 02/868-52 -85, 0878 804 514

Училищата които обслужват кв. Манастирски ливади, са както следва:

104 ОУ „Захари Стоянов“ 

Адрес: град София, кв.Гоце Делчев, ул. Костенски водопад №60, 1404, район Триадица, Телефони: 02/8595192; 02/8595124; 02/8582356

121 СОУ „Георги Измирлиев“ 

Адрес: гр. София, ул.“Георги Измирлиев“24 Телефони: 02/859-71-76; 02/859-81-29; 02/859-31-97; 02/869-64-28;

73 СОУ с изучаване на чужди езици „Владислав Граматик“ 

Адрес: гр. София, ул. „Г. Измирлиев“ № 2, Телефони: 02/859 94 10; 02/858 61 71; 02/859 95 10.

В случай, че проявявате интерес да купите или продадете апартамент кв. Манастирски ливади, както с цел за лично ползване, така и с инвестиционна цел (бъдеща препродажба или отдаване под наем), то свържете се с нас за да получите професионално съдействие при реализацията на вашата сделка с конкретен имот находящ се на територията на кв. Манастирски ливади, както в новостроящи се  жилищни сгради, така и в завършени такива с разрешение за ползване – образец Акт 16.

Можете да разчитате на професионалното ни съдействие при намиране на подходящото за вас жилище, за договаряне на индивидуален план за изплащане на цената на желаният от вас имот, както и да получите съдействие при финансиране на сделката чрез кредит.

За повече информация: Светослав Арсов, тел: 0888-571-560